Råvarer

 

Hovedingrediensene i SHIFT™ er naturlige botaniske ekstrakter og organiske mineraler. De utvalgte råvarene er dokumenterte og trygge. Kosttilskuddene inneholder nok aktive ingredienser til å kunne få en effekt ved daglig inntak. Nedenfor kan du lese mer om råvarene vi bruker i de ulike kosttilskuddene i SHIFT™ serien.

Magnesium bis-glysinat

Kalles i noen tilfeller også magnesium glysinat. Er kelert eller chelert (bundet til) med aminosyren glycin. Gir meget god absorpsjon og biotilgjengelighet i kroppen, spaltes ikke i fordøyelsen og er derfor skånsom for magen. Denne formen for magnesium klassifiseres som organisk, og har ofte en høyere pris enn andre uorganiske magnesiumformer. Noen leverandører har bedre dokumentasjon på denne bindings- kelerings- formen enn andre, slik som feks Albion Minerals som benyttes i SHIFT™ Magnesium, og SHIFT™ Magnesiumpulver.

Magnesium malat

I malat er magnesium bundet til malic acid (eplesyre). Vist å ha god absorbsjon og biotilgjengelighet i kroppen, og skånsom for magen. Denne formen for magnesium klassifiseres som organisk, og har ofte en høyere pris enn andre uorganiske magnesiumformer. Studier har vist til positive effekter på blant annet muskler, og reduksjon av tretthet og utmattelse. Kan virke noe oppkvikkende. Denne formen for magnesium finnes i SHIFT™ Magnesium.

Ionisk magnesium

Her er magnesiumet ikke bundet til en aminosyre eller saltstoff, men finnes i ionisk form, noe som gjør at mineralet absorberes lett og er lett biotilgjengelig for kroppen. Varianten er også skånsom for magen. Kilden til Magnesium i ionisk form er ofte konsentrert saltvann. Konsentrert ørken-innsjøvann i SHIFT™ Magnesium og SHIFT™ Magnesiumdråper er eksempel på denne magnesiumformen.

Magnesiumklorid

Består av magnesium og klorid. Benyttes oftest på huden, skal være hurtigvirkende og kan være et alternativ for de som har problemer med fordøyelsen. Ved bruk på huden klassifiseres produktet som kosmetikk og ikke som et kosttilskudd. Kilden til magnesiumklorid er ofte havvann. Denne formen for magnesium finnes i SHIFT™ Magnesiumolje og SHIFT™ CBD Magnesiumolje.

Sink bis-glysinat

Kalles i noen tilfeller også sink glysinat. Er kelert eller chelert (bundet til) med aminosyren glycin. Gir meget god absorpsjon og biotilgjengelighet i kroppen, spaltes ikke i fordøyelsen og er derfor skånsom for magen. Denne formen for sink klassifiseres som organisk, og har ofte en høyere pris enn andre uorganiske sinkformer. Noen leverandører har bedre dokumentasjon på denne bindings- kelerings- formen enn andre, slik som feks Albion Minerals som benyttes i SHIFT™ Sink og SHIFT™ Mann

Kalsium bis-glysinat

Kalles i noen tilfeller også kalsium glysinat. Er kelert eller chelert (bundet til) med aminosyren glycin. Gir meget god absorpsjon og biotilgjengelighet i kroppen, spaltes ikke i fordøyelsen og er derfor skånsom for magen. Denne formen for kalsium klassifiseres som organisk, og har ofte en høyere pris enn andre uorganiske kalsiumformer. Noen leverandører har bedre dokumentasjon på denne bindings- kelerings- formen enn andre, slik som feks Albion Minerals som benyttes i SHIFT™ Kalsium Extra.

Kalsium malat

I malat er kalsium bundet til malic acid (eplesyre). Vist å ha god absorbsjon og biotilgjengelighet i kroppen, og skånsom for magen. Denne formen for kalsium klassifiseres som organisk, og har ofte en høyere pris enn andre uorganiske kalsiumformer. Studier har vist til positive effekter på blant annet benmasse og muskler. Denne formen for kalsium finnes i SHIFT™ Kalsium Extra.

Vegansk vitamin D3

Lav er en spesiell planteart som er en symbiose mellom sopp og alge.
Noen spesielle typer lav inneholder h.ye nivå av kolekalsiferol, også kalt vitamin-D3. Lav-råvaren som benyttes i SHIFT™ Naturlig-D3 vokser fritt og er naturlig og bærekraftig. Den høstes hel fra trærne den vokser på, og
vitaminet utvinnes via en skånsom ekstraksjon. Den ferdige ingrediensen heter Vitashine.

Vegansk vitamin-D3 er også å finne i SHIFT™ Kalsium Extra.

Amlabær

SHIFT™ Naturlig-C er utvunnet fra håndplukkede amlabær (også kalt
amalikabær eller indiske stikkelsbær). Disse bærene har et rikt innhold
av vitamin C, i tillegg til bioflavanoider og ulike polyfenoler. For å
fremstille 2 kg konsentrert råvare av SHIFT™ Naturlig-C, brukes over ett
tonn håndplukkede ferske stikkelsbær. Råvaren inneholder dermed de
samme næringsstoffene som man finner naturlig i amlabæret. Da det
ikke brukes verken kunstgjødsel eller kjemiske sprøytemidler under
dyrkingen blir dette en ren råvare full av viktige antioksidanter.

Grønn havre

Grønn havre er rik på ulike plantestoffer som terpener, polyfenoler og fenolsyrer. Disse stoffene har en rekke funksjoner i kroppen avhengig av hvilket stoff man ekstraherer. Noen av stofferen har vist å påvirke nevrotransmittere i hjernen og øke dopamin og serotonin-nivå, slik som råvaren i SHIFT™ Fokus. Mens i andre tilfeller kan grønn havre ha positiv effekter på mage og tarmfunkjsonen, som i SHIFT™ Mage.

Bentonitt mineral leire

Råvaren BentoHealth i SHIFT™ Mage er renset Bentonitt som består av leirtypen
montmorillonitt. Dette er en absorberende mineral-leire dannet ved
nedbrytning av vulkansk aske og som finnes kun visse steder i verden. Leiren trippelrenses og inngår i tilskudd for mage og tarmfunksjonen. BentoHealth har en rekke beskyttende og stabiliserende effekter i mage og tarm i tillegg til å virke avgiftende. Siden det er mineralleire er den også rik på spormineraler og silika.

Omega-3 fra algeolje

Algeolje er nederst i næringskjeden og er derfor en bærekraftig og naturlig kilde til EPA,
DPA og DHA. Oljen er i tillegg ren da den ikke er utsatt for ulike miljøgifter som andre omega-3 kilder fra havet, og den har naturlig lave oksidasjonparametre, i tillegg til nøytral smak og lukt. I SHIFT™ Omega-3 benyttes den selekterte mikroalgen Schizochytrium sp som er naturlig meget rik på EPA, DPA og DHA. Disse fettsyrene er viktige for en rekke funksjoner i kroppen, inkludert hjertet, hjernen, synet og for betennelsesdempende effekter.

Wellmun beta-glukan

Wellmune® er en av de mest veldokumenterte betaglukanforbindelsene som er tilgjengelig i dag. Den består av 1,3/1,6 betaglukan fra celleveggene til en spesiell type gjær (Saccharomyces cerevisiae). Wellmune® virker ved at betaglukanene aktiviserer og mobiliserer en stor del av de hvite blodcellene, slik at de raskere og mer effektivt kan gjenkjenne og nøytralisere uønskede inntrengere. Dette gjøres uten å overstimulere immunsystemet. Wellmune® råvaren er å finne i SHIFT™ Defence.

Svarthyll

Svarthyll har en lang tradisjon i norsk folkemedisin, og er kanskje et av de naturpreparatene som det er forsket mest på. Svarthyll er meget rik på polyfenoler og antioksidanter, og har studerte anti-baktrielle og anti-virale effekter i kroppen. Svarthyllekstraktet i SHIFT™ Defence (ElderCraft®) har to store kliniske vitenskapelige studier knyttet til seg, inkludert en omfattende studie på 300 flypassasjerer hvor man bla studerte forkjølelse og utvikling av dette.

Chaga

Chaga, også kalt det sorte gullet, vokser på bjørketrær i Sibir, Kina, Nord-Amerika og i Skandinavia, og har vært kjent for sine immunstyrkende og inflammasjonsdempende egenskaper i mange tusen år. Chaga går for å være en av de sterkeste antioksidantene i verden, og er rik på beta glukaner som blant annet er med på å aktivere immunforsvaret slik at det jobber mer effektivt mot uønskede inntrengere.

Chaga-råvaren er å finne i SHIFT Chaga og SHIFT Defence.

Reishi

Rød Reishi er betegnet som selve dronningen av medisinske sopper i Kina og Japan, og er en av de mest verdsatte soppene innen folkemedisinen i denne delen av verden. Gjennom mer enn 4000 år har keisere og høytstående Taoister benyttet reishi som en helsebringende eliksir. Historisk sett har soppen utelukkende vært reservert eliten. Reishi et høyt innhold av polysakkarider og betaglukaner, i tillegg til andre mikronæringsstoffer.

Reishi-råvaren er å finne i SHIFT Defence og SHIFT Reishi.

Bukkehornskløver

Bukkehornskløver også kalt fenugreek har blitt brukt gjennom århundrer i asiatiske og europeiske kulturer mot en rekke ulike plager. De er spesielt godt dokumentert for sin evne til å øke kroppens naturlige testosteronnivåer. I SHIFT™ Mann er Testofen® benyttet som er et veldokumentert bukkehornkløverekstrakt rikt på spesifikke aktive plantestoffer som har testosteronøkende- og testosteronaktiviserende effekter i kroppen.

Mucuna Pruriens

Mucuna pruriens, også kjent som Juckbohne eller fløyelsbønne er et ekstrakt som
naturlig inneholder l-levodpoa (l-dopa). Dette er en av få stoffer som kan krysse
blod-hjernebarrieren og føre til økt utskillelse av dopamin. Dopamin er en
signalsubstans som er viktig for hjernens belønnings – og motivasjonssystem, og gir økt
følelse av glede og velvære og skjerper sinnet.

Råvaren Mucuna Pruriens er å finne i SHIFT™ Calm og SHIFT™ Mann.

Melatonin

Melatonin er et søvnforbredene hormon som sørger for en stabil døgnrytme og en lettere innsovning. Når man utsettes for kunstig lys utover kveldene, som laptop, mobil og TV-skjermer, så kan det redusere utskillelsen av melatonin og derfor negativt påvirke døgnrytmen, og samtidig gjøre det vanskeligere å falle i søvn. Lav produksjon og lav utskillelse av melatonin kan føre til problemer med innsovning, at man våkner opp i løpet av natten eller våkner før man er uthvilt om morgenen. Derfor kan melatonin inntas via kosttilskudd.

Melatonin er å finne i SHIFT Melatonin og SHIFT Sleep Spray.

Aswhaganda

Ashwagandha er en vanlig urtemedisin i tradisjonell ayurvedisk-helsepraksis. Aswhagandha tilskrives en adaptogen effekt, som innebærer at den kan bidra til gjenopprettelse av ulike kroppslige funksjoner som er i ubalanse, og kan virke avbalanserende. Urten inneholder en rekke aktive stoffer, blant annet withanolider som skal kunne ha avstressende og avbalanserende effekter, i tillegg til stoffet trietylen glykol som har vist å kunne bidra til at man får raskere innsovning og en bedre søvnkvalitet etter inntak.

Ashwagandha er å finne i SHIFT™ Sleep Spray.

Pasjonsblomst

Pasjonsblomst er kjent for sine beroligende og avslappende egenskaper, og er dermed hyppig brukt i tilskudd relatert til søvn. Pasjonsblomst og ekstrakt derav skal kunne påvirke nivåene av gamma aminosmørsyre (GABA) i hjernen, som igjen kan føre til avslapning og raskere innsovning.

Pasjonsblomst er å finne i SHIFT™ Sleep Spray.

Curcumin

Curcumin er kjent for å være anti-inflammatorisk og en sterk antioksidant. SHIFT™ Curcumin har et høyt innhold av aktive curcuminoider per daglig dose, som kroppen lett tar opp og utnytter. Dette er grunnet en teknologi som kalles LipiSperse, som effektivt øker biotilgjengeligheten av curcumin, uten å tilføre unødvendige tilleggsstoffer.

Curcumin råvaren er også å finne i SHIFT Ledd.

Sitronmelisse

Sitronmelisse har tradisjonelt vært brukt i folkemedisinen som et beroligende middel. I våre dager er melisse mest kjent som en urt som kan ha avslappende, beroligende effekter, noe som også beskrives i kliniske studier.

Sitronmelisse er å finne i SHIFT Calm

Grønn te

Grønn te (Camellia sinensis) er kjent for sine beroligende og avslappende effekter, uten å virke sløvende. Det er spesielt rikt på aminosyren L-theanin. L-theanin har vist å kunne bidra til å øke nivåene av serotonin og dopamin som igjen påvirker hjernens belønnings – og motivasjonssystem, og som bidrar til en følelse av avslappethet og velvære, men samtidig mental klarhet og fokus. Ekstraktet ev grønn-te i SHIFT™ Calm inneholder hele 40 % l-theanin.

Safran

Safran kommer fra de oransje stilkene inne i safrankrokusblomsten, og er et
av de mest kostbare krydderne som finnes. I SHIFT™ Calm er det tilsatt et spesielt konsentrert safranekstrakt basert på de to aktive innholdsstoffene i safran; crocin and safranal. Det er vist i en rekke kliniske studier at disse aktive virkestoffene kan bidra til å redusere stressrelaterte
følelser, og ha positiv effekt på humøret

Tang, Ascophyllum nodosum

Grisetang (Ascophyllum nodosum) er en naturlig og bærekraftig kilde til jod. Tangen vokser og høstes i de friske og klare innsjøene i de ytre skotske Hebridene. Denne grisetangen (PureSea) er av meget god kvalitet da den lever, høstes og tørkes under lave temperaturer, før den kvernes til et fint granulat via produsentens spesielle teknologi. Dette gir et jodprodukt av høy kvalitet med et høyt innhold av viktige mineraler, inkludert jod.

Råvaren er å finne i SHIFT Fokus og SHIFT Jod

Fordøyelses enzymer

Fordøyelsesenzymer er stoffer som hjelper kroppen å effektivt bryte ned maten vi spiser, for å unngå fordøyelsesbesvær. SHIFT™ Zym er spesialutviklet for et nordisk kosthold og inneholder spesifikke vegetabilske enzymer for fordøyelse og spalting av proteiner, karbohydrater og fett. Proteinene brytes ned til lettopptakelige peptider og aminosyrer av enzymene. Stivelse, fiber og tungtfordøyelige karbohydrater brytes ned til sukkerstoffer, som kroppen kan nyttiggjøre seg av og lipase som hjelper til med å bryte ned fettstoffer fra maten.

Fordøyelsesenzymer er også å finne i SHIFT Zym Melk & Gluten.

CBD

I kroppen har vi et komplekst celle-signaliseringssystem kalt endocannabinoidsystemet (ECS), som er et reguleringssystem knyttet til hovedorganene, immun-og nervesystemet og områder av hjernen. ECS spiller en rolle i nesten alle primære fysiologiske funksjoner. Systemet har reseptorer i hele kroppen, inkludert i hudceller og nervefibre. Cannabidiol, bedre kjent som CBD, binder seg og interagerer med endocannabinoidsystemet, og påvirker dets regulering og aktivitet.

CBD er å finne i SHIFT CBD Magnesiumolje

Bacopa monnieri Brahmi

Bacopa Monnieri er en indisk urt tradisjonelt brukt i Ayurvedisk medisin som kognitiv fremmende. De tradisjonelle anvendelsesområdene for Bacopa Monnieri har blitt bekreftet gjennom moderne klinisk forskning. Råvaren Bacognize® i SHIFT Fokus inneholder bacopa glykosider og kan gi økt kognitiv funksjon i form av økt fokus, oppmerksomhet, arbeidsminne, evne til multitasking og stressmestring.

L-serin

L-serin er en aminosyre som kroppen er avhengig av for å opprettholde viktige funksjoner i hjernen og i sentralnervesystemet. Blant annet syntese av fosfatidylserin, som er en viktig bestanddel hjernecellens membraner, og dermed viktig for hukommelse og en normal hjernehelse. Det er vist at nivået av l-serin blir lavere med økende alder, så en tilførsel via kost eller kosttilskudd kan derfor være hensiktsmessig.

L-serin er å finne i SHIFT Fokus.

Palmitoyletanolamid, PEA

PEA er et fettsyrederivat som er vist i en rekke studier å ha betennelsesdempende og smertestillende egenskaper, ved at det ned-regulerer en rekke ulike betennelsesdannende prosesser i kroppen. I tillegg støtter PEA endocannabinoidsystemet i kroppen likhet med stoffet cannabidiol (CBD). PEA råvaren i SHIFT Ledd, Levagen+ er studert i to randomiserte, dobbeltblinde, placebokontrollerte studier på voksne leddsmerter og slitasjegikt symptomer med god effekt.

Vegetabilsk kondroitin

Kondroitin er en viktig komponent i leddbrusk og kan opprettholde væske og fleksibilitet i leddene. Den tar også vare på hyaluronsyre som er endel av leddvæsken. Råvaren Phytodroitin™ benyttes i SHIFT Ledd er av vegetabilsk opprinnelse og inneholder nøye utvalgte polysakkaridrike algeekstrakter som består av glukuronsyre og N-acetylglukosamin. Phytodroitin™ er et vegansk alternativ til kondroitin som vanligvis hentes fra haibrusk, noe som er lite bærekraftig.

Nype

Nype med navnet Rosa canina L. vokser på busker et par meter høye langs kysten. Frukten er oval, rund og rød-oransje. Nyper er meget rik på vitamin C og i tilegg flavonoider, karotenoider og antocyaniner. Nypeekstrakt med sin aktive virkestoffer kan blant annet bidra til å opprettholde leddhelse og bevegelige ledd.

Nype er å finne i SHIFT Ledd.

Alle Produkter

Calm

AminoIron

CBD Magnesiumolje

Chaga
Curcumin
Defence
Fokus
HairGrow
Jod
Kalsium Extra
Ledd
Liquid Force
Liver Health
Mage
Magnesium
Magnesiumdråper
Magnesiumolje
Magnesiumpulver
Mann
Melatonin
Naturlig C
Naturlig D3
Omega-3
Reishi
Sink
Sleep Spray
Zym
Zym Melk & Gluten