Magnesium – Derfor trenger du det

Magnesium er et av de viktigste mineralene i kroppen og utgjør en essensiell byggestein for skjelett, muskler og energiomsetning. Det finnes blant annet i skjelettet og i cellene våre, men må tilføres via kosten. Dette betyr at kroppen ikke kan lage og produsere mineralet selv, men må alltid ha det via kosten eller via et tilskudd. Lave nivåer i kroppen kan føre til en rekke ubehag, blant annet kramper, muskelspenninger og tretthet.

Hva gjør magnesium for kroppen?

Magnesium er et viktig mineral som er helt avgjørende for en rekke av kroppens funksjoner, blant annet for ben, muskelfunksjon og energiomsetningen. Mineralet bidrar blant annet til:

  • Normal muskelfunksjon
  • Å redusere tretthet og utmattelse
  • Nervesystemets normale funksjon
  • Normal psykologisk funksjon
  • Elektrolyttbalanse
  • Vedlikehold av ben og tenner

Magnesium er derfor avgjørende for at kroppen og hjernen skal fungere optimalt. Det er en rekke matvarer som inneholder magnesium, blant annet mørk sjokolade, nøtter, frukt og bær. Matvarer inneholder gjerne små mengder, men det finnes ikke en matvare som alene kan dekke det daglige behovet for magnesium. Et sunt og variert kosthold er derfor viktig, men dersom du sliter med ubalanse i kostholdet kan et tilskudd være fint. For høye nivåer forekommer sjeldent, og et ekstra tilskudd kan lindre diverse plager som kramper og muskelspenninger.

Magnesium mot leggkramper

Magnesium blir brukt av mange for å lindre kramper. Kramper oppstår når en muskel plutselig strammer seg av seg selv. Det er sjeldent farlig, men kan være svært ubehagelig og for mange vare i opptil flere minutter. Leggkramper kan ofte skyldes hard fysisk aktivitet, alder, graviditet og ubalanse i mineralene i kroppen.

Tegn og symptomer

Siden magnesium i høy grad utnyttes av kroppen, kan man blant annet oppleve følgende effekter dersom man ikke får i seg nok; muskelsvakhet, skjelvinger, kramper, uregelmessig hjerterytme, tretthet, utmattelse, lett forhøyede verdier av kolesterol, blodtrykk og blodsukker.

Dersom man opplever tegn og symptomer på magnesiummangel kan det være nødvendig med et tilskudd ved siden av et variert og balansert kosthold.

SHIFT™ Magnesium

SHIFT™ Magnesium inneholder 200 mg magnesium og er et tilskudd som fint kan tas sammen med et variert kosthold for å opprettholde normale magnesiumnivåer, samt lindre kramper og muskelspenninger og bidra til en normal energiomsetning.

SHIFT™ Magnesium er sammensatt av tre aktive magnesiumråvarer som i høy grad opptas og utnyttes i kroppen. Produktet er også tilsatt vitamin B6 som bidrar til å gi et ytterligere økt celleopptak. Det er skånsomt for magen og sertifisert av Informed Sports og kan trygt brukes av personer som driver med toppidrett.

Ulike alternativer

Synes du det kan være vanskelig å svelge piller? I SHIFT™ sin magnesiumserie kan du finne magnesium i flere former, alt etter hva du foretrekker. Vi tilbyr også oljepulver, dråper samt i en kosmetisk olje tilsatt CBD.

Klikk her for å kjøpe magnesium fra SHIFT!

Artikler

Kategorier

Fordøyelse
Søvn og avslapning
Magnesium produkter
Ben og Ledd
Hjernehelse
Immunforsvar

Alle Produkter

Calm

AminoIron

CBD Magnesiumolje

Chaga
Curcumin
Defence
Fokus
HairGrow
Jod
Kalsium Extra
Ledd
Liquid Force
Liver Health
Mage
Magnesium
Magnesiumdråper
Magnesiumolje
Magnesiumpulver
Mann
Melatonin
Naturlig C
Naturlig D3
Omega-3
Reishi
Sink
Sleep Spray
Zym
Zym Melk & Gluten
NYHET Shift Mage