Mageproblemer

Mageproblemer er en hyppig forekommende plage som fra tid til annen rammer de fleste av oss, uavhengig av alder og livsstil. Det sies at hele 1 av 5 nordmenn har en eller annen form for mage eller tarmproblemer som påvirker hverdagen negativt. Disse problemene kan spenne fra mindre ubehagelige symptomer, som oppblåsthet og mild halsbrann, til alvorlige tilstander som for eksempel magesår eller inflammatoriske tarmsykdommer.   

Kjente årsaker til mageproblemer inkluderer kostholdsfaktorer, stress, genetikk og smittsomme sykdommer, og derfor er det viktig å forstå og håndtere disse problemene på en individuell basis. Å opprettholde en sunn livsstil vil være avgjørende for å forhindre mageproblemer, og forbedre livskvaliteten.  

4 vanlige mageproblemer  

  1. Halsbrann kan oppleves som en brennende følelse i brystet og skyldes ofte magesyre som lekker tilbake i spiserøret. Dette kan være forårsaket av dårlige spisevaner, overvekt, graviditet, eller røyking. 
  1. Sure oppstøt oppstår når sure eller bitre væsker kommer opp i halsen eller munnen. Dette kan være et resultat av hyppig halsbrann eller tilstander som hiatus brokk.  
  1. Diaré er preget av hyppig og løs avføring, og årsakene kan variere fra infeksjoner og matforgiftning til matintoleranser og stress.  
  1. Forstoppelse er når avføringen blir hard og vanskelig å passere, og dette kan oppstå på grunn av kosthold, mangel på fysisk aktivitet eller medikamenter.  

  
Vanlige årsaker til mageproblemer  

Mageproblemer kan skyldes mange faktorer, og gjerne er det veldig individuelt fra person til person hva som gir mageproblemer. Noen kjente årsaker kan være; dårlige spisevaner, stress og angst, infeksjoner og underliggende medisinske tilstander.

Dårlig spisevaner

En av de mest vanlige årsakene til mageproblemer er dårlige spisevaner. Da dette blant annet kan gi en ubalanse i pH i mage og tarm, og at miljøet blir for surt. Et surt miljø kan komme av at man har et kosthold bestående av mye prosessert mat, kjøtt, kornvarer, meieriprodukter og kullsyreholdig drikke, noe som er veldig vanlig i det norske kostholdet. I tillegg kan inntak av alkohol, lite vann og lite søvn gjøre miljøet surt. Det sure miljøet kan gi sure oppstøt og halsbrann og negativt påvirke mageslimhinnen, det kan sette ned funksjonen til tarmslimhinnen, som kan gi lekk tarm, betennelser, magesmerter og magekramper og det kan påvirke enzymene i mage og tarm og gjøre dem mindre effektive, noe som igjen vil påvirke mage og tarm funksjonen negativt og kunne gi ulike former for mage og tarm-problemer. Å spise for raskt eller innta store måltider kan også forverre mageproblemer.  

Stress og angst

Emosjonell stress og angst kan ha en betydelig innvirkning på magen. Når kroppen er under stress, frigjør den stresshormoner som kan påvirke fordøyelsessystemet negativt. Dette kan føre til symptomer som kvalme, diaré, eller forstoppelse.  

Infeksjoner

Mageproblemer kan også skyldes infeksjoner forårsaket av bakterier, virus eller parasitter. Vanlige mageinfeksjoner inkluderer matforgiftning, magevirus, og tarmparasitter. Symptomer kan inkludere diaré, oppkast, magesmerter og feber.  

Underliggende medisinske tilstander

Noen ganger kan mageproblemer være et resultat av underliggende medisinske tilstander. Eksempler inkluderer gastroøsofageal refluks sykdom (GERD), irritabel tarm syndrom (IBS), cøliaki, og inflammatorisk tarmsykdom (IBD). Disse tilstandene kan forårsake kroniske mageproblemer som krever tilsyn av lege og spesialisert medisinsk behandling.  

SHIFT™ Mage – naturlig kosttilskudd for mage og tarm 
 

En god mage -og tarmfunksjon har mye å si for generell helse og velvære. På et oppdrag for å hjelpe kroppen vår med å få den næringen den trenger for å overleve og trives, blir mage-og tarmkanalen regelmessig utsatt for ulike former for matpartikler og væske, miljøgifter og potensielle patogene mikroorganismer. SHIFT™ Mage er et kosttilskudd som kan bidra til å opprettholde god mage -og tarmfunksjon, med sitt innhold av renset mineral-leire som kalles Bentonitt (BentoHealth®) og ekstrakt av grønn havre. Disse kan blant annet bidra til å normalisere og opprettholde tarmens funksjon, balansere kroppens pH nivå og til å fremme kroppens avgiftningsprosesser, noe som kan bidra til å redusere gassdannelse, oppblåsthet og magesmerter, redusere symptomer på sure oppstøt og halsbrann, redusere forstoppelse eller diaré, støtte slimhinner, virke avgiftene og gi en generelt bedre magehelse, og dermed bidra til å gi en bedre hverdag til de mange som sliter med mage og tarmproblemer. 
 

Artikler

Alle Produkter

Calm

AminoIron

CBD Magnesiumolje

Chaga
Curcumin
Defence
Fokus
HairGrow
Jod
Kalsium Extra
Ledd
Liquid Force
Liver Health
Mage
Magnesium
Magnesiumdråper
Magnesiumolje
Magnesiumpulver
Mann
Melatonin
Naturlig C
Naturlig D3
Omega-3
Reishi
Sink
Sleep Spray
Zym
Zym Melk & Gluten