Hva gjør mineralene i SHIFT™-serien spesielle?

I SHIFT™ Magnesium, SHIFT™ Magnesiumpulver, SHIFT™ Sink, SHIFT™ Kalsium Extra og SHIFT™ Mann er det anvendt spesielle aminosyre-chelaterte mineraler fra Albion Minerals.

I naturen er mineraler pakket i proteiner for å beskytte mineralene mot å interagere med andre stoffer, og for ikke å forårsake irritasjoner og ubehag i mage- og tarmkanalen etter inntak. Og i tillegg for at kroppen skal kunne ta dem opp på best mulig måte, for videre utnyttelse. For å etterlikne de organiske mineralene slik de finnes i naturen, kan man lage aminosyre-chelater, ofte kalt bisglysinater, via spesielle teknologier. Albion Minerals er en av pionerene innen slike «naturidentiske» aminosyre-chelater/bisglysinater, og benytter seg av en patentert prosess når de lager sine aminosyre-chelaterte mineraler. Det er disse mineralene som benyttes i SHIFT™-serien.

I mange tradisjonelle mineraltilskudd anvendes uorganiske mineraler (oksider, karbonater, sulfater etc.). Disse mineralformene har ofte lav absorpsjon og utnyttelse i kroppen, og kan i tillegg skape magebesvær og kvalme.

Aminosyre-chelaterte mineraler

Siden menneskekroppen lett absorberer aminosyren glycin, benyttes denne aminosyren som oftest når man lager aminosyre-chelater.  Når man danner et magnesiumbisglysinat-chelat binder to glysin-aminosyrer seg med ett magnesium molekyl og man får et magnesiumbisglysinat-chelat. Siden det er to glysin-aminosyrer som binder seg til mineralet, får man et dipeptid. (Dersom to glysin binder seg med et sinkmolekyl, har man sinkbisglysinat-chelat. Dersom to glysin binder seg med et kalsiummolekyl, har man kalsiumbisglysinat-chelat osv.)

Skånsomme og biotilgjengelige mineraler

Når mineraler er chelert på rett måte, brytes de ikke ned i fordøyelsprosessen, men forblir intakt slik at de effektivt absorberes gjennom tarmveggen via det effektive opptakssystemet for dipeptider, og deretter videre ut i kroppens celler for utnyttelse. Det vil si at når man inntar et chelatert bisglysinat i SHIFT™-serien, vil mineralet være beskyttet fra å brytes ned i fordøyelsessystemet (nedbrytning kan skape ulike former for mageirritasjon og kvalme) og dermed ankomme intakt til tynntarmen, hvor det effektivt absorberes for videre utnyttelse i kroppens celler. Dette gir mineralprodukter som er skånsomme for magen og som har høy biotilgjengelighet i kroppen.

Biotilgjengelighet er et mål på mengden inntatt næringsstoff som absorberes og gjøres tilgjengelig for metabolsk bruk i kroppen. Næringsstoffer må absorberes for å være tilgjengelige for kroppens ulike funksjoner, som vekst, vedlikehold, reproduksjon og andre ytelsesfaktorer. Biotilgjengelighet er alt når det kommer til kosttilskudd.

I tillegg til at Albions chelaterte mineraler er skånsomme for magen og biotilgjengelige, er det vist at de ikke påvirker andre stoffer i mat eller i kosttilskudd negativt, slik at det ikke oppstår en negativ interaksjon.

Mineralene i SHIFT™-serien er «fullt chelert» og meget godt dokumentert.

For at et mineral skal være et godt og fullt funksjonelt aminosyre-chelat/bisglysinat, er det en rekke faktorer som må være på plass under produksjonen. Dette inkluderer selve teknologien som benyttes, at rett mengde ligand (bindemolekyler) er brukt og reaksjonstiden på prosessen. At et bisglysinat er fullt chelert betyr at det er riktige og sterke nok bånd mellom aminosyrene og mineralet. Det som skiller aminosyre-chelatene/bisglysinatene til Albion Minerals fra andre bisglysinater på markedet, er deres patenterte produksjonsprosess og de omfattende analysene av ferdig produkt. Albion benytter seg blant annet av Fast-Fourier Transforming Infrared (FT-IR) spectroscopy for å identifisere at det er riktige og sterke nok bånd mellom aminosyrene og mineralet, for at mineralet skal være skånsomt for magen og ha en effektiv absorpsjon i kroppen. Denne kvalitetssjekken av råvarene har fått navnet TRAACS ™ som indikerer at Albion Minerals er fullt chelaterte og dokumenterte.

Artikler

Alle Produkter

Calm

AminoIron

CBD Magnesiumolje

Chaga
Curcumin
Defence
Fokus
HairGrow
Jod
Kalsium Extra
Ledd
Liquid Force
Liver Health
Mage
Magnesium
Magnesiumdråper
Magnesiumolje
Magnesiumpulver
Mann
Melatonin
Naturlig C
Naturlig D3
Omega-3
Reishi
Sink
Sleep Spray
Zym
Zym Melk & Gluten