Hva skiller mineralene i SHIFT™-serien fra en rekke andre mineraler?

I SHIFT™ Magnesium, SHIFT™ Magnesiumpulver, SHIFT™ Sink, SHIFT™ Calcium Extra og SHIFT™ Mann er det anvendt spesielle aminosyre-chelaterte mineraler fra Albion Minerals.

I naturen er mineraler pakket i proteiner for å beskytte mineralene mot å interagere med andre stoffer, og for ikke å forårsake irritasjoner og ubesvær i mage og fordøyelseskanalen etter inntak, og i tillegg for at kroppen skal kunne ta dem opp på best mulig måte, for videre utnyttelse. For å etterlikne de organiske mineralene slik de finnes i naturen, lager man aminosyre-chelater også kalt bisglysinater, via spesielle teknologier. Albion Minerals er en av pionerene på slike «naturidenteske» aminosyre-chelater/bisglysinater, og benytter seg av en patentert prosess når de lager sine aminosyre-chelaterte mineraler. Det er disse mineralene som benyttes i SHIFT™-serien.

I mange tradisjonelle mineral-kosttilskudd anvendes uorganiske mineraler (oksider, karbonater, sulfater,etc.). Disse mineralformene har ofte lav absorbsjon og utnyttelse i kroppen, og kan i tillegg skape magebesvær og kvalme.

Aminosyre-chelaterte mineraler (også kalt bisglysinater)

Siden menneskekroppen lett absorberer aminosyren glycin, benyttes denne aminosyren som oftest når man lager aminosyre chelater/bisglysinater.  Når man danner et magnesiumbisglysinat-chelat binder to glysin-aminosyrer seg med et magnesium molekyl og man får et magnesiumbisglysinat-chelat. Siden det er to glysin-aminosyrer som binder seg til mineralet, får man et dipeptid. (Dersom to glysin binder seg med et sink molekyl har man sinkbisglysinat-chelat. Dersom to glysin binder seg med et kalsium molekyl har man kalsiumbisglysinat-chelat også videre.)

Skånsomme og biotilgjengelige mineraler

Når mineraler er chelert på rett måte, brytes de ikke ned i fordøyelsprosessene, men forblir intakt slik at de effektivt absorberes gjennom tarmveggen via det effektive opptakssystemet for dipeptider, og deretter videre ut i kroppens celler for utnyttelse. Det vil si at når man inntar et chelatert bisglysinat i SHIFT™-serien så vil mineralet være beskyttet fra å brytes ned i fordøyelsessystemet (nedbrytning kan skape ulike former for mageirritasjon og kvalme) og dermed ankomme intakt til tynntarmen, hvor det effektivt absorberes for videre utnyttelse i kroppens celler. Dette gir mineralprodukter som er skånsomme for magen og som har høy biotilgjengelighet i kroppen.

Biotilgjengelighet er et mål på mengden inntaket næringsstoff som absorberes og gjøres tilgjengelig for metabolsk bruk i kroppen. Biotilgjengelighet er viktig

fordi næringsstoffer må absorberes for å være tilgjengelige for kroppens ulike funksjoner, som vekst, vedlikehold, reproduksjon og andre ytelsesfaktorer.

I tillegg til at Albions chelaterte mineraler er skånsomme mot magen og biotilgjengelige, er det vist at de ikke påvirker andre stoffer i maten eller i kosttilskuddet negativt, slik at det ikke oppstår en negativ interaksjon.

Mineralene i SHIFT™-serien er «fullt chelert» og meget godt dokumentert.

For at et mineral skal være et godt og fullt funksjonelt aminosyre-chelat/bisglysinat, er det en rekke faktorer som må være på plass under produksjonen. Dette inkluderer selve teknologien som benyttes, at rett mengde ligand (bindemolekyler) er brukt og reaksjonstiden på prosessen. At et bisglysinat er fullt chelert betyr at et er riktige og sterke nok bånd mellom aminosyrene og mineralet. Det som skiller aminosyre-chelatene/bisglysinatene til Albion Minerals fra andre bisglysinater på markedet er deres patenterte produksjonsprosess og de omfattende analysene av ferdig produkt. Albion benytter seg blant annet av Fast-Fourier Transforming Infrared (FT-IR) spectroscopy for å identifisere at det er riktige og sterke nok bånd mellom aminosyrene og mineralet, for at mineralet skal være skånsomt for magen og ha en effektiv absorbsjon i kroppen. Denne kvalitetssjekken av råvarene har fått navnet TRAACS ™ som indikerer at Albion Minerals er fullt chelaterte og dokumenterte.

Artikler

Kategorier

Fordøyelse
Søvn og avslapning
Magnesium produkter
Ben og Ledd
Hjernehelse
Immunforsvar

Alle Produkter

Calm

AminoIron

CBD Magnesiumolje

Chaga
Curcumin
Defence
Fokus
HairGrow
Jod
Kalsium Extra
Ledd
Liquid Force
Liver Health
Mage
Magnesium
Magnesiumdråper
Magnesiumolje
Magnesiumpulver
Mann
Melatonin
Naturlig C
Naturlig D3
Omega-3
Reishi
Sink
Sleep Spray
Zym
Zym Melk & Gluten
NYHET Shift Mage