Leddplager

Leddplager er en vanlig, men kompleks tilstand som kan oppleves av mennesker i alle aldre i varierende grad, og er ofte ledsaget av begrenset mobilitet som begrenser daglige aktiviteter og reduserer livskvaliteten. En fellesnevner for leddplager og smerter er tilstedeværelsen av betennelsestilstander grunnet lokal frigjøring av proinflammatoriske cytokiner.  

Årsaker til leddplager  

Leddsmerter og leddplager kan være forårsaket av en rekke faktorer, og det er viktig å fastslå den underliggende årsaken for å kunne gi riktig behandling. Noen vanlige årsaker inkluderer:  

 • Alder og slitasje: Eldre mennesker er mer utsatt for leddsmerter på grunn av naturlig slitasje i leddene over tid.  
 • Betennelse: Leddbetennelse, som i tilfelle av revmatoid artritt eller lupus, kan forårsake alvorlig leddsmerter.  
 • Overbelastning: Repetitiv bruk av visse ledd, som i tilfelle idrettsutøvere eller personer med fysisk krevende jobber, kan føre til leddsmerter.  
 • Infeksjon: Bakterielle eller virale infeksjoner kan føre til betennelse i leddene og dermed smerter.  
 • Autoimmune sykdommer: Sykdommer som leddgikt og leddgikt-lignende tilstander kan føre til kroniske leddsmerter.  
 • Metabolske forstyrrelser: Tilstander som urinsyregikt kan føre til akutte leddsmerter, vanligvis i form av podagra (smertefull betennelse i stortåen).  
 • Genetiske faktorer: Noen mennesker kan være genetisk predisponert for leddsmerter og visse leddsykdommer.  

Årsakene til leddplager kan være mange og varierte, og svært individuelle fra person til person.   

Symptomer på leddplager

Leddplager kan manifestere seg på forskjellige måter avhengig av årsaken og alvorlighetsgraden. Typiske symptomer er:  

 • Smerter: Dette er det mest åpenbare symptomet, og smerten kan være konstant, skarp, verkende eller pulserende.  
 • Hevelse: Betennelse i leddet kan føre til hevelse og ømhet rundt det berørte området.  
 • Stivhet: Leddstivhet, spesielt om morgenen eller etter lengre perioder med inaktivitet, er vanlig.  
 • Nedsatt bevegelse: Smerte og stivhet kan begrense bevegelsesomfanget i leddet, noe som kan påvirke daglige aktiviteter.  

Hvordan kan du redusere leddplagene?  

Ofte lindres leddsmerter med smertestillende medikamenter, men det finnes også naturlig stoffer som kan bidra til å lindre leddsmerter og til å vedlikeholde sunne og smidige ledd. Palmitoylethanolamid (PEA, Levagen®+), kondroitin, curcumin og nypeekstrakt er av slike aktive og naturlige råvarer.  

Naturlig lindring av leddplager

PEA er et fettsyrederivat som er vist i en rekke studier å ha betennelsesdempende og smertestillende egenskaper ved at det nedregulerer en rekke ulike betennelsesdannende prosesser i kroppen. I tillegg støtter PEA endocannabinoidsystemet i kroppen i likhet med stoffet cannabidiol (CBD).  
PEA-råvaren i SHIFT™ Ledd, Levagen®+, er studert i to randomiserte, dobbeltblindede, placebokontrollerte studier på voksne med leddsmerter og slitasjegiktsymptomer. Det ble vist til en rask reduksjon i smerte og stivhet etter daglig inntak av anbefalt dosering av råvaren. Levagen®+ er kombinert med LipiSperse™ for å oppnå økt biotilgjengelighet i kroppen.  

Kondroitin er en viktig komponent i leddbrusk og kan opprettholde væske og fleksibilitet i leddene. Den tar også vare på hyaluronsyre som er en del av leddvæsken. Råvaren Phytodroitin™ som benyttes i SHIFT™ Ledd er av vegetabilsk opprinnelse og inneholder nøye utvalgte polysakkaridrike algeekstrakter som består av glukuronsyre og N-acetylglukosamin. Phytodroitin™ er et vegansk alternativ til kondroitin, som vanligvis hentes fra haibrusk, noe som er lite bærekraftig. 

Artikler

Alle Produkter

Calm

AminoIron

CBD Magnesiumolje

Chaga
Curcumin
Defence
Fokus
HairGrow
Jod
Kalsium Extra
Ledd
Liquid Force
Liver Health
Mage
Magnesium
Magnesiumdråper
Magnesiumolje
Magnesiumpulver
Mann
Melatonin
Naturlig C
Naturlig D3
Omega-3
Reishi
Sink
Sleep Spray
Zym
Zym Melk & Gluten