SHIFT™ Defence

 30 tabletter

Sammensatt av kraftige ekstrakter fra 1,3/1,6 betaglukan (Wellmune ®), svarthyll,
chaga og reishi. Hver for seg kan de bidra til å styrke og trene immunforsvaret. Sammen blir effekten ytterligere forsterket.

Et styrket immunforsvar er viktig i perioder hvor du er utsatt for bakterier og virus i form av forkjølelse og influensa, eller for deg som trener mye. I tillegg til perioder hvor
man reiser mye eller er utsatt for fysisk og psykisk stress.

Produktet er sertifisert av Informed Sports og kan trygt brukes av personer som driver med toppidrett.

DETTE ER SUPERDEFENCE

SuperDefence kombinerer forskjellige naturlige råvarekilder som har en stimulerende og aktiverende effekt på immunforsvaret. SuperDefence er sammensatt av den veldokumenterte Wellmune betaglukan og kraftige ekstrakter av svarthyll, chaga og reishi. Hver for seg bidrar de til å styrke og trene immunforsvaret. Sammen blir effekten ytterligere forsterket. Resultatet er et tilskudd som styrker din helse og bidrar til et bedre immunforsvar. Ikke minst i perioder av året hvor du er utsatt for bakterier og virus, eller for deg som trener mye. I tillegg et et godt immunforsvar viktig i perioder hvor man er utsatt for fysisk eller psykisk stress.

 

Her kan du lese litt nærmere om de aktive ingrediensene i SuperDefence.

BETAGLUKANER

I Wellmune, reishi og chaga finner man noe som heter betaglukaner. Dette er polysakkarider som produseres av og finnes i celleveggene hos ulike bakterier, gjær, sopp og planter. Avhengig av deres struktur og renhetsgrad kan de enten virke styrkende på immunsystemet eller fremprovosere allergireaksjoner. Fordi sopp og gjær har vært trusler mot dyrs og menneskers helse i mange millioner år, har det uspesifikke immunsystemet lært seg å gjenkjenne betaglukaner fra disse og sette i gang en immunrespons for å bekjempe dem. Man kan si at betaglukaner lærer immunforsvaret å reagere riktig, en slags personlig trener som hjelper kroppens immunforsvar til å sloss mot infeksjoner, virus og bakterier. Det er denne mekanismen som aktiveres når kroppen får tilført betaglukanene i SuperDefence.

WELLMUNE 1,3/1,6 BETAGLUKAN

SuperDefence innholder Wellmune 1,3/1,6 betaglukan som er en spesialisert og standardisert type immunstimulerende betaglukan fra celleveggene til en spesiell type gjær (Saccharomyces cerevisiae). Den fungerer ved å aktivere og mobilisere en stor del av de hvite blodcellene, slik at de raskere og mer effektivt kan gjenkjenne og nøytralisere uønskede inntrengere som kan gjøre oss syke, og dermed bidra til å holde oss friske. De hvite blodcellene er en stor og viktig del av vårt medfødte immunsystem, og Wellmune 1,3/1,6 betaglukan gjør dem enda mer aktive og effektive, uten å overstimulere immunsystemet.

OMFATTENDE FORSKNING BAK

Wellmune er en av de mest veldokumenterte betaglukanforbindelsene som er tilgjengelig i dag. Effekten av disse spesifikke betaglukanene er dokumentert i mer enn 15 kliniske studier, og er beskyttet av mer enn 40 patenter. Studiene viser utelukkende positive resultater ved forkjølelse, influensa, allergi og når man er utsatt for psykisk og fysisk stressende situasjoner som hard fysisk aktivitet. Wellmune fungerer også forebyggende. Sammen med de andre ingrediensene i SuperDefence blir effekten ytterligere forsterket!

SVARTHYLL KJENT FRA GAMMEL GRESK MEDISIN

Den neste bestanddelen i SuperDefence er svarthyll. Svarthyll er kjent fra gammel gresk medisin og ble senere en viktig ingrediens i indisk ayurvedisk tradisjon. Planten har også en lang tradisjon som folkemedisin i Norge. Busken med sine gulhvite blomster og svarte bær finnes primært i dag i gamle hager på Sør og Østlandet og vokser også vilt langs kysten opp til Nord-Norge.

VIRKER FOREBYGGENDE OG GJØR DEG RASKERE FRISK

Svarthyll er kanskje et av de naturpreparatene som det er forsket mest på. Når vi søkte etter en aktiv ingrediens av svarthyll til SuperDefence, valgte vi derfor også et ekstrakt fra øverste hylle.
Noe av hemmeligheten bak effekten, er at ekstraktet blant annet fungerer anti-bakterielt og anti-viralt og hindrer blant annet virus å feste seg til celleveggene i kroppen. Det vil si at virus ikke kommer inn i cellen og får dermed ikke infisert dem. Dersom celler allerede er infisert med influensavirus, er svarthyll er også effektivt ved at den hemmer videre utvikling av viruset i cellene!
Svarthyll virker dermed forebyggende og gir raskere restitusjon når man har blitt smittet av forkjølelsesbakterier, influensa eller likende patogene mikrorganismer.

STOR KLINISK STUDIE 

Svarthyll ekstraktet i SuperDefence har 2 vitenskapelige kliniske studier knyttet til seg hvor det blant annet ble utført en omfattende studie på 300 flypassasjerer. Denne studien viste at passasjerene som hadde inntatt det utgitte svarthyllekstrakter 5 dager før og 5 dager etter flyturen hadde 50 % mindre forkjølelse, 33 % færre dager de var syke, 50 % mindre forkjølelsessymptomer og 33 % lavere alvorlighetsgrad (som utvikling av influensa) enn passasjerene som inntok et plaseboprodukt.

CHAGA, EN AV VERDENS STERKESTE ANTIOKSIDANTER

Chaga, også kalt det sorte gullet, vokser på bjørketrær i Sibir, Kina, Nord-Amerika og i Skandinavia, og har vært kjent for sine immunstyrkende og inflammasjonsdempende egenskaper i mange tusen år.
Chaga går for å være en av de sterkeste antioksidantene i verden. Når man måler antioksidantkapasiteten (Orac verdien) til chaga, altså evnen til å nøytralisere frie radikaler, så ligger denne verdien på over hele 100.000! Til sammenlikning ligger kakao på 30.000 og gojibær på 25.000.
Inntak av antioksidanter er viktig for å opprettholde en normal immunfunksjon, spesielt i perioder med mye fysisk og psykisk stress.
I tillegg til antioksidanter er chaga rik på andre virkestoffer som betaglukaner og polysakkarider som blant annet er med på å aktivere immunforsvaret slik at det jobber mer effektivt mot uønskede inntrengere.

REISHI – DEN UNIKE DRONNING-SOPPEN

Rød Reishi er betegnet som selve dronningen av medisinske sopper i Kina og Japan, og er en av de mest verdsatte soppene innen folkemedisinen i denne delen av verden. Gjennom mer enn 4000 år har keisere og høytstående Taoister benyttet reishi som en helsebringende eliksir. Historisk sett har soppen utelukkende vært reservert eliten. 

På lik linje med chaga har reishi et høyt innhold av polysakkarider og betaglukaner. Reishi inneholder dessuten også mange mikronæringsstoffer i tillegg til plantestoffer og er derfor også en ypperlig kilde til vitaminer, mineraler og sporstoffer.

CHAGA OG REISHI ER ADAPTOGENE SOPPER

Et adaptagen er et stoff som fremmer en avbalanserende effekt på ulike systemer i kroppen som immunforsvaret, nervesystemet, samt hjerte -og karsystemet. Det vil si at både chaga og reishi gjenoppretter kroppens ulike funksjoner når disse er i ubalanse.
Det var en russisk forsker som i 1947 definerte et adaptogen som et middel som gjør at kroppen kan motstå alvorlige fysiske, kjemiske og biologiske stressfaktorer. Dette gjør kroppen ved å bygge opp en motstandskraft mot denne typen stress og dermed tillate organismen å tilpasse seg (adapt). Forenklet kan vi si at adaptogener responderer på stress og ubalanser slik at kroppen fungerer som normalt.
Når man gjenoppretter ubalanser får man en kropp som er bedre i stand til å takle det som måtte komme dens vei. 

SHIFT™ SUPERDEFENCE- ET UNIKT PRODUKT

SuperDefence er et unikt produkt som kombinerer 4 aktive og potente ingredienser som kan bidra med å forebygge og forbedre tilstander som oppstår ved et nedsatt immunforsvar. Dette er spesielt viktig i forkjølelsessesongene, ved reising, hard trening og ved annet fysisk og psykisk stress.

Godkjent for idrettsutøvere og toppidrett 

SHIFT™ SuperDefence er registrert hos Informed-Sports (Global Sports Supplement
Testing Programme). Det vil si at disse produktene trygt kan inntas av alle som driver med idrett, også på toppidrettsnivå, da de ikke inneholder noen form for stoffer på WADA sine lister. Et daglig inntak av SuperDefence kan være viktig når man driver med idrett og trening av ulikt slag 

Produktinformasjon og bruk:

Anbefalt daglig dosering: 1 tablett

Innhold pr. tablett:

Chaga ekstrakt 400 mg
Svarthyll ekstrakt 300 mg
Beta glukan 1,3/1,6 250 mg
Reishi ekstrakt 100 mg

INGREDIENSER 

Chaga-ekstrakt (Inonotus obliquus), svarthyllekstrakt (Sambucus Nigra), beta 1,3/1,6-glukaner fra gjær (Wellmune®), fyllstoff (pregelatinisert stivelse fra mais, beta-syklodekstrin), Reishi-ekstrakt (Ganoderma lucidum), antiklumpemiddel (silisiumdioksid, trikalsiumfosfat, mellomlange triglyserider fra kokosnøtt)

Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for en variert kost og en sunn livsstil.