SHIFT™ SuperCalcium Extra

60 tabletter

SHIFT SuperCalcium Extra er et komplett tilskudd for ben og benbygning. Produktet inneholder både kalsium malat og kalsium bisglysinat som effektivt tas opp og utnyttes ikroppen. Kalsium alene er ikke nok for å bygge benvev og styrke skjelettet, derfor inneholder SuperCalcium Extra også bor, vitamin D3 og vitamin K2 som bidrar til økt opptak og utnyttelse.

Det menneskelige skjelettet består av 206 ben som er under konstant oppbygning og nedbrytning. Hele skjelettet skiftes ut ca. hvert syvende år. Det innebærer at benvevet er på sitt tetteste og mest solide før det sakte svekkes ettersom vi blir eldre. Under og etter overgangsalderen øker gjerne bentapet hos kvinner ganske betydelig på grunn av bortfallet av østrogenproduksjon.

99 prosent av kroppens kalsium finner vi i benvevet, og nettopp kalsium er den viktigste byggestenen for å utvikle og vedlikeholde en sterk benstruktur. Både muskler og nerver trenger kalsium for å fungere normalt. I tillegg er kalsium viktig for at blodet skal koagulere. Ved kalsiummangel tappes benvevet for mer kalsium enn det kroppen klarer å bygge opp. Skjelettet svekkes, og sjansen for å utvikle benskjørhet øker.

Kalsiumbehovet varierer med alderen. Barn og unge trenger kalsium for normal vekst og utvikling av skjelett og tenner, mens voksne trenger tilførsel av kalsium for å vedlikeholde et sterkt skjelettet og sørge for nok kalsium til andre oppgaver i kroppen.

Kalsium kan ikke dannes i kroppen og er helt nødvendig å tilføre via kosten. Melk og meieriprodukter, frø og kjerner samt grønne bladgrønnsaker som brokkoli, spinat og bønner er rike på kalsium. For å reduserer risikoen for utvikling av osteoporose er det også viktig å bevege seg, og få nok vitamin D. Vitamin- D er nødvendig for at kroppen skal kunne ta opp nok kalsium.

Mangelsymptomer

En av de første symptomene på mangel på kalsium kan være muskelkramper eller verking i muskler. Et for lavt inntak av kalsium kan også være uten symptomer, men resulterer i en gradvis avkalking av skjelettet. Første tegn på benskjørhet kan være et benbrudd. Et forhøyet blodtrykk kan også komme av mangel på kalsium. Svake og sprø negler kan også være tegn på kalsiummangel i kroppen. Kalsium er også en viktig bestanddel for tennene, og tannråte kan derfor også skyldes mangel.

Hvem trenger kalsium?

Helsedirektoratet anbefaler i gjennomsnitt et inntak på 800 mg kalsium om dagen. Om man ikke klarer å dekke dette behovet gjennom kosten bør man ta et kalsiumtilskudd. Grupper som er spesielt utsatte for kalsiummangel er:

  • Personer som ikke spiser meieriprodukter
  • Kvinner etter overgangsalderen
  • Gravide og ammende
  • Personer som spiser lite
  • Barn og ungdom som enten spiser lite eller ikke spiser meieriprodukter. Kontakt eventuelt lege om du er bekymret for et for lavt inntak.

 

Fordeler

SuperCalcium Extra er satt sammen med det spesifikke formål å bygge en solid benmasse med tette, kraftige og seige strukturer som bidrar til sterke ben som holder lenge. SuperCalcium Extra består av to unike kalsiumforbindelser, en sammensetning av flere aktive komponenter som samlet medvirker til en sterk og solid benbygning.

Vitamin-D3 bidrar til bedre absorbsjon av kalsium fra tarmen samtidig som det hjelper kalsium inn i benmargen. Vitamin-K2 er en nøkkelfaktor for at proteinet osteocalcin binder kalsium i benmassen, noe som er helt avgjørende for en sterk benbygning. Mineralet bor er med for å bidra til at kalsium forblir i skjelettet. Vi definerer SuperCalcium Extra som et systemtilskudd fordi det bør suppleres med SuperMagnesium for å oppnå en maksimal effekt. Dette bør tas separat på en annen tid av døgnet, slik at opptaket fra tarmen blir best mulig for begge preparatene.

Råvarer

Vi bruker to forskjellige former for kalsium som tas opp fra tarmen gjennom adskilte opptakssystemer. Dette medfører at de ikke konkurrerer med hverandre om opptaket og dermed oppnås en langt mer effektiv absorbsjon og utnyttelse av kalsiumet.

DimaCal Calcium

DimaCal er utviklet og patentert av Albion i USA. Det består av to kalsiumatomer som er bundet til et eplesyremolekyl. Resultatet er en særdeles effektiv kalsiumforbindelse som har et meget godt opptak. Undersøkelser har vist at DimaCal absorberes opptil syv ganger bedre enn vanlig kalsiumkarbonat. Denne forbindelsen utvikler heller ikke gass i tarmen som kan være et problem med enkelte andre kalsiumforbindelser.

DimaCal absorberes gjennom den ordinære kanalen for mineraler i tarmen. Bindingen mellom kalsiumatomene og eplesyremolekylene løses lett opp i tarmen. Dette medfører at kalsiumet ioniseres, som innebærer at det får en elektrisk spenning. Deretter tas det opp gjennom tarmveggen. Dette er en såkalt passiv opptakskanal, og er normalen når det gjelder absorbsjon av mineraler. Eplesyremolekylet som kalsiumet er bundet til har også en funksjon da det støtter energiproduksjonen i kroppens celler.

Calcium Bisglycinate Chelate

Calcium Bisglycinate Chelate fra Albion er den andre kalsiumforbindelsen vi bruker. Bisglycinate Chelate er et kalsiumatom bundet til to aminosyrer slik at de danner et såkalt di-peptid. Di-peptidet blir sugd lett opp gjennom tarmveggen og mineralet får være med som gratispassasjer. Chelatet absorberes intakt uten at det frigjøres i tarmen. Dette skjer først etter at det har passert gjennom tarmveggen. Ved å smyge kalsiumet inn i kroppen på denne måten oppnås et særdeles godt opptak. Samtidig konkurrerer ikke de to kalsiumforbindelsene om opptaket. På denne måten får man en langt bedre absorpsjon og utnyttelse av det totale kalsiuminnholdet i preparatet.

Albion er den eneste produsenten i verden som kan legge frem bevis for den molekylære strukturen i sine chelater. De har gjennom 60 år forsket på mineralchelater. Dette arbeidet har resultert i mer enn 100 patenter, og det er gjort en lang rekke kliniske studier på deres chelater som dokumenter de unike egenskapene.

Borsyre

Bor er det siste mineralet i SuperCalcium Extra, også dette laget av Albion i USA. Vi benytter borsyre som er bundet til aminosyren glysin for bedre opptak fra tarmen.

Naturlig vitamin K2

Vitamin-K2 kan være både naturlig og syntetisk fremstilt. Vi mener naturlig er det beste alternativet. Derfor benytter vi NattoPharmas nyutviklede og patenterte MenaQ7. Dette er benyttet i en rekke studier og er uten tvil den best dokumenterte varianten som er tilgjengelig i dag. Studier har blant annet vist at MenaQ7 over en periode på åtte dager hadde seks ganger bedre absorbsjon enn syntetisk fremstilt K2.

Naturlig vitamin–D3 fra lav

Vitamin-D3 er nesten utelukkende tilgjengelig som en syntetisk fremstilt råvare. Vi har funnet en produsent av naturlige D3 vitaminer. Det hele startet med at den engelske forskeren og biokjemikeren Mike Broughton ville finne en naturlig og vegetabilsk kilde til vitamin D-3. I samarbeid med det anerkjente University of Stirling i Skottland søkte han seg frem til en helt spesiell type lav som vokser på trær. Den viste seg å være særdeles rik på nettopp vitamin D-3. Deretter ble det utviklet en en metode for å ekstrahere D-vitaminet uten å skade de følsomme vitaminene. Dette er samme råvare som du også finner i produktet SuperNaturlig-D3.

Dosering

Anbefalt Daglig Dosering: 2 tbl

Innhold pr. 2 tabletter:

Kalsium – 600mg
Bor – 1mg
Vitamin D-3 – 20ug
Vitamin K-2 – 100ug

Vi anbefaler sterkt å kombinere inntak av SuperCalcium Extra med SuperMagnesium for ytterligere å sikre en god og sterk benbygning. Disse bør imidlertid ikke inntas samtidig da det kan redusere opptaket. Ta kalsium til frokost og magnesium ettermiddag/kveld.

Bivirkninger 

Svært høye doser av kalsium (mer enn 4-5gram daglig) kan føre til forstoppelse og kvalme. Svært høye verdier i blodet kan føre til høyt blodtrykk, nyrestein, nyresvikt og magesår. (SJEKK)

Produktinformasjon og bruk:

Anbefalt daglig dosering: 2 tabletter

Innhold per 2 tabletter referanseverdi %
Kalsium 600 mg 75 %
Bor 1 mg –
Vitamin D3 20 μg 200 %
Vitamin K2 100 μg 133 %

INGREDIENSER:

Kalsiummalat, kalsiumbisglysinat, fyllstoff (mikrokrystallinsk cellulose), inulin, vitamin K2 menakinon (MenaQ7), antiklumpemiddel (magnesiumsalter av fettsyrer, silikondioksid), borsyre (bororganisk glysin), vitamin D3 kolekalciferol (Vitashine vegansk), smøremiddel (stearinsyre), overflatebehandlingsmiddel (hypromellose, hydroksypropyl cellulose, talk)

Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for en variert kost og en sunn livsstil.