SHIFT™ Magnesium

60 tabletter

Magnesium er et viktig mineral som er helt avgjørende for en rekke av kroppens funksjoner, blant annet for energiomsetning og muskelfunksjon.

SHIFT™ Magnesium er sammensatt av tre aktive magnesiumråvarer som i høy grad opptas og utnyttes i kroppen. Produktet er også tilsatt vitamin B6 som bidrar til å gi et ytterligere økt celleopptak av magnesium. Produktet er skånsomt for magen.

SHIFT™ Magnesium er sertifisert av Informed Sports og kan trygt brukes av personer som driver med toppidrett.

 

Kjøp hos en av våre forhandlere

ESSENSIELLE MINERALER

Mineraler bidrar blant annet til å produsere og opprettholde ben, assistere muskelfunksjoner, nerveimpulser og energiutnyttelse. Alle cellene i kroppen vår er avhengig av mineraler, hver dag. Det kan være spesielt viktig med en tilførsel dersom man er utsatt for stress, trener hardt, eller at man av andre grunner har lav mineralstatus i kroppen.

Magnesium er avgjørende for en rekke av kroppens funksjoner. Musklene, benene, tennene, nervesystemet og en rekke enzymer har behov for et daglig påfyll av magnesium. I tillegg er det viktig for energiomsetningen.

Når du tar et kosttilskudd med magnesium, vil selve magnesiumet være likt i alle produktene. Den store forskjellen ligger i hva det er bundet til og hvordan det er fremstilt. Dette er helt avgjørende for i hvilken grad kroppen kan oppta og nyttiggjøre seg av magnesiumet du tar. Det finnes en rekke rimelige magnesiumtilskudd på markedet som tas dårlig opp og er lite effektive, til tross for høy dose og lav pris.

 

SHIFT™ MAGNESIUM

For at kroppen skal få best mulig opptak og utnyttelse av magnesium, inneholder SHIFT™ Magnesium tre forskjellige magnesiumforbindelser.

Fra Great Salt Lake i USA produserer selskapet Mineral Resources International naturlige mineraler gjennom en spesiell prosess hvor man soltørker saltvann i store basseng samtidig som man fjerner det uønskede natriumet. Dette er en helt naturlig prosess som går over ca. to år. Sluttproduktet er et konsentrert mineralrikt saltvann som inneholder magnesium i ionisk form, samt en rekke spormineraler som kroppen vår trenger. Denne magnesiumformen absorberes og tolereres svært godt, og har høy biotilgjengelighet. Den kan ikke fremstilles i et laboratorie, men er naturlig slik naturen har laget den fra tidenes morgen.

Magnesium-malat er en patentert og dokumentert magnesiumforbindelse utviklet av verdens fremste produsent av effektivt absorberende mineraler, Albion Minerals Inc. I magnesium-malate er magnesiumforbindelsen bundet til malic acid (eplesyre). Denne formen for magnesium er vist å ha god absorbsjon og biotilgjengelighet i kroppen. Studier har vist til positive effekter på blant annet muskler, og reduksjon av tretthet og utmattelse ved inntak av denne magnesiumformen. Magnesium-malat er skånsom for magen og generelt godt tolerert.

Magnesium bisglysinat-chelat er et patentert og dokumentert aminosyre-chelat produsert av Albion Minerals. Denne magnesiumformen kjennetegnes ved at den har høy biotilgjengelighet i kroppen. Magnesium er her bundet til to aminosyrer av glysin, slik at de danner et dipeptid. Denne bindingsformen beskytter magnesiummolekylet fra å splittes gjennom fordøyelseskanalen hvor det er utsatt for andre matkomponenter og ulik pH. Når det kommer ned til tarmen tas magnesiumet opp gjennom tarmveggen via det spesielle og aktive transportsystemet for aminosyrer. Deretter er magnesium tilgjengelig for videre opptak og utnyttelse i kroppen Dette gir da et magnesiumtilskudd som blir effektivt tatt opp og utnyttet av kroppen, samtidig som det ikke påvirker magen negativt, dvs at det ikke gir magebesvær eller kvalme som kan forekomme med andre magnesiumtilskudd.

Les mer om hva som skiller de aminosyre-chelaterte mineralene i SHIFT fra en rekke andre, her.

SHIFT Magnesium er i tillegg tilsatt vitamin B6. Vitamin B6 fungerer som en viktig kofaktor for at organismen skal kunne nyttiggjøre seg av magnesium. I tillegg er dette vitaminet viktig for energiomsteningen, nervesystemet og immunsystemet for å nevne noe.

 

MAGNESIUM ER VIKTIG FOR FØLGENDE FUNKSJONER I KROPPEN

Magnesium er et mineral som er spesielt viktig for oss mennesker, og helt avgjørende for en rekke av kroppens funksjoner. Magnesium bidrar blant annet til følgende:

  • Normal muskelfunksjon
  • Elektrolyttbalanse
  • Normal energiomsetning
  • Nervesystemets normale funksjon
  • Normal psykologisk funksjon
  • Reduksjon av tretthet og utmattelse
  • Vedlikehold av normale ben og tenner
  • Normal proteinsyntese
  • Normal celledelingsprosess

 

SYMPTOMER PÅ MAGNESIUMMANGEL

Mangelsymptomene er mange, og noen er ganske alminnelige for flere stoffer. Muskelsvakhet, skjelvinger, spenninger og kramper spesielt i hender og føtter (Restless Legs Syndrome) og uregelmessig hjerterytme. Ved mildere grad av magnesiummangel vil man ofte ikke se noen symptomer i det hele tatt, men man kan oppleve tilstander som oppfattes som “normale.” Eksempler kan være tretthet og irritabilitet, lett forhøyede kolesterolverdier, blodtrykk og blodsukker.

Personer som driver regelmessig fysisk aktivitet og trening har også behov for økt inntak av magnesium. Videre kan kronisk diaré, lavt matinntak (slankekur), stress og høyt sukkerinntak gi mangel på magnesium. Vanndrivende medisiner, stort og regelmessig inntak av kaffe, brus og alkohol kan også forårsake magnesiummangel.

 

GODKJENT FOR IDRETTSUTØVERE OG TOPPIDRETT

SHIFT™ Magnesium registrert hos Informed-Sports (Global Sports Supplement Testing Programme). Det vil si at disse produktene trygt kan inntas av alle som driver med idrett, også på toppidrettsnivå, da de ikke inneholder noen form for stoffer på WADA sine lister.

 

ANBEFALT DAGLIG DOSERING:

1 tablett

 

INNHOLD PR. TABLETT:

Magnesium 200 mg 53% referanseverdi
Vitamin B6 2,1 mg 150% referanseverdi

 

INGREDIENSER:

Magnesiummalat, fyllstoff (mikrokrystallinsk cellulose), konsentrert magnesiumrikt ørkensjøvann,magnesiumbisglysinat, smøremiddel (stearinsyre), antiklumpemiddel (magnesiumsalter av fettsyrer, silisiumdioksid, trikalsiumfosfat), overflatebehandlingsmiddel (hypromellose, talk, polyethylenglykol), hjelpestoff (kryssbundet natriumkarboksymetylcellulose), vitamin B6 (pyridoksinhydroklorid).

 

ALLERGI/BIVIRKNINGER/INTERAKSJONER:

Normalt ingen ved anbefalt dosering, men store doser (vanligvis over 600 mg) kan gi løs avføring hos enkelte.

Anbefalt døgndose bør ikke overskrides. Bør ikke brukes som erstatning for et variert kosthold. Oppbevares tørt under 25 grader. Oppbevares utilgjengelig for barn.