SHIFT™ SuperJod

 60 kapsler

SHIFT SuperJod inneholder jod fra en naturlig, økologisk og bærekraftig kilde. Unik kvalitet og sporbarhet av råstoffet er sikret gjennom DNA analyser. Jod er et essensielt sporstoff som blant annet er avgjørende for at skjoldbruskkjertelen og skjoldbruskhormonene skal fungere normalt, og er dermed viktig for stoffskiftet. I tillegg er jod viktig for huden og nervesystemet.

Jod er viktig før, under og etter graviditet.

Jod er et essensielt sporstoff for oss mennesker, og er avgjørende for en rekke av kroppens funksjoner som hjernen, forbrenning og nervesystemet. Et daglig inntak av jod er derfor viktig. Dessverre får vi i oss for lite jod, og det er en økende jodmangel blant den norske befolkningen. SHIFT™ SuperJod inneholder jod fra grisetang som er en naturlig, økologisk og bærekraftig kilde. Èn kapsel dekker ditt daglige behov. 

 

Introduksjon

 

Et daglig jodinntak er viktig

Jod er et essensielt sporstoff som er avgjørende for en rekke av kroppens funksjoner:

  • for hjernen og dets mentale prosesser
  • for at skjoldbruskkjertelen og skjoldbruskhormonene skal fungere normalt
  • for forbrenningen vår
  • for nervesystemet
  • for at barn skal vokse normalt
  • for huden vår.

Et daglig inntak av jod er derfor viktig for å opprettholde disse viktige funksjonene. Dessverre er jodinntaket blant den norske befolkningen lav.

 

Utbredt jodmangel

Struma var utbredt i Norge før 1950-tallet, og er et synlig og tydelig tegn på jodmangel. Men det er også i dag en kritisk økende jodmangel blant den norske befolkningen. En gruppe som har fått oppmerksomhet relatert til jodmangelen er unge kvinner. Dette er fordi et lavt inntak av jod kan få konsekvenser under graviditet og amming, da fosteret og spedbarnet er avhengig av jod for normal vekst og utvikling, spesielt hjernen. Norske studier har vist at det var en sammenheng mellom lavt jodinntak før og i svangerskap og symptomer på forsinket språkutvikling, adferdsproblemer og reduserte finmotoriske ferdigheter av barn i 3 års alderen. Det er derfor viktig at unge kvinner har et tilstrekkelig jodinntak før graviditet.

I tillegg til fosterutvikling er jod helt nødvendig for nødvendig for produksjon av skjoldbruskkjertelhormonene tyroksin (T4) og trijodtyronin (T3) gjennom hele livet. Disse hormonene er sentrale for kroppens energiomsetning og for utviklingen av hjernen og nervesystemet. Lavt stoffskifte (hypotyreose) er en tilstand som blir mer og mer utbredt, og skyldes at kroppen produserer for lite T4 og T3. Lavt jodinntak er en av årsakene.

De mest utsatte gruppene for jodmangel er jenter i ungdomsårene, innvandrere, veganere, og allergikere. Dette grunnet lavt inntak av meieriprodukter og hvit fisk. Men den generelle befolkningen har også et behov.

Ved et daglig inntak av èn kapsel SHIFT™ SuperJod får man i seg 220 µg med naturlig jod fra en bærekraftig kilde. Dette er nok til å dekke kroppens behov for dette viktige spormineralet.

  

Fordeler

 

Naturlig kilde til jod 

Sporstoffet jod finnes i noen typer mat som hvit fisk og meieriprodukter. Det finnes også i tang. Spesielt høyt innhold av jod finnes i grisetang (Ascophyllum nodosum). Tang som vokser i friskt vann, utsettes for skiftende temperaturer, lys om sommeren og mørke om vinteren er spesielt næringsrike og fulle av jod. Det er slik type tang som finnes i SHIFT™ SuperJod.

For å sikre at tangen PureSea® i SuperJod er fra en av de beste kildene og at den ikke ødelegges under produksjonen, har produsenten utviklet en DNA analyse. Denne analysen gjennomføres på tangen som høstes for å sikre at råvaren får riktig og best mulig kvalitet og at den inneholder alle næringsstoffene også etter produksjonen. Uten en slik analyse er det vanskelig å skille mellom tang av god og dårlig kvalitet. I tillegg gir det full sporbarhet helt fra tangen høstes til den ender opp i hyllen som SHIFT™ SuperJod.

 

Naturlig vs kunstig fremstilt 

Det er publisert studier som viser at kroppen reagerer forskjellig på inntak av jod fra naturlige og fra kunstige fremstilte kilder. Tang er naturlig kilde, mens kalium jodid er eksempel på en kunstig fremstilt variant. Begge variantene blir tatt opp i kroppen, men kunstig fremstilt jod skilles ut av innen få timer. Naturlig forekommende jod blir i kroppen lenger og kan dermed utnyttes i mye større grad. I tillegg til naturlig jod, vil tang ha en naturlig forekomst av blant annet kalsium, magnesium, kalium, natrium og jern.

Tangen i SuperJod er naturlig, økologisk og bærekraftig. I tillegg får du i deg en optimal daglig dose ved kun èn kapsel. 

 

Råvarer

 

Høyt jodinnhold i grisetang

SHIFT™ SuperJod inneholder grisetang som vokser og høstes i de klare og friske lagunene i de ytre skotske Hebridene. Denne grisetangen er av en unik kvalitet da den lever, høstes og tørkes under lave temperaturer, før den kvernes til et fint granulat via produsentens spesielle teknologi.

 

Dette trenger du daglig

Det er ikke mye som skal til av dette spormineralet, men den lille daglige mengden er veldig viktig. Det er ulike daglige anbefalinger avhengig av alder og graviditet. Minimumsanbefalingene for barn er fra 50-120 µg per dag, mens de er 150 µg for voksne. Gravide og ammende bør ha minimum 175-200 µg per dag.

 SuperJod dekker ditt daglige behov, og gir deg jod fra en naturlig, økologisk og bærekraftig kilde.

Produktinformasjon og bruk:

Anbefalt daglig dosering: 1 kapsel

Innhold pr. kapsel: % referanseverdi

220 ug jod 147 %

INGREDIENSER:

Fyllmiddel (stivelse fra mais, riskli), økologisk tang (Ascophyllum nodosum), kapselskall (hydroksypropyl methylcellulose).

Allergi/Bivirkninger/Interaksjoner

Jod bør ikke inntas ved hyperthyroidisme eller hypothyroidisme.

Alle kan med fordel bruke SuperJod!

SHIFT™ SuperJod inneholder 60 kapsler og er egnet for veganere.