SHIFT™ Fokus

60 tabletter

Inneholder urter med klinisk dokumentasjon på økt kognitiv funksjon (konsentrasjon, oppmerksomhet, multitasking, hukommelse, fokus og stressmestring).

Dagens livsstil har økende kognitive krav

Med hverdagens raske tempo og høye krav, forventes det at man kan håndtere og reagere effektivt, men fokusert på store og små oppgaver og situasjoner. Derfor er det viktig å kunne være i stand til å konsentrere seg, memorere og samtidig multitaske, uten å miste fokus. Dette for å best mulig mestre hverdagens krav i arbeidslivet, som student, som forelder eller i andre dagligdagse situasjoner.

Den kognitive funksjonen er vist å kunne påvirkes ved daglig inntak av urtene Bacopa monnieri (Bacognize®) og Avena sativa L., herba (ekstrakt av grønn havre, Cognitaven). I kliniske studier har disse urtene bidratt til økt konsentrasjonsevne, hukommelse og fokus for deltagerne, uten å øke stressnivået. Det har også gjort multitasking lettere i arbeids- og studentsituasjoner. I tillegg er det viktig å ta vare på hjernen ved å tilføre nødvendige næringsstoffer som blant annet aminosyren l-serin, jod og vitamin B12. Disse ingrediensene finnes i SHIFT™ Fokus.

SHIFT Fokus

– Inneholder urter med klinisk dokumentasjon på økt kognitiv funksjon (konsentrasjon, oppmerksomhet, multitasking, hukommelse, fokus og stressmestring).

– Bacognize® regulerer blant annet nivået av serotonin slik at det blir tilgjengelig for utnyttelse over en lengere periode, noe som påvirker konsentrasjonsevnen, hukommelsen og stressmestring. I tillegg øker det nivået av acetylkolin (nevrotransmitter for hukommelse og læreevne).

– Cognitaven® inneholder mange ulike fytokjemikalier (terpener, fenolsyrer og polyfenoler) som kan påvirke funksjoner i sentralnervesystemet, for deretter å gi positive kognitive effekter som økt evne til multitasking og økt arbeidshukommelse.

– Urtene har vist i studier å gi fordeler iblant annet arbeid- og student situasjoner.

– SHIFT Fokus kombinerer urter med næringsstoffer (l-serin, jod og vitamin B12) som er viktig for kognitiv funksjon, psykologisk funksjon, nervesystemets normale funksjon.

– Et kosttilskudd som kan brukes av personer som ønsker og trenger økt konsentrasjon, evne til å multitaske, oppmerksomhet, fokus og stressmestring i hverdagen. For aldersgruppen studenter til eldre.

Bacognize® et standarisert ekstrakt av Bacopa Monnieri

Bacopa Monnieri er en indisk urt tradisjonelt brukt i Ayurvedisk medisin som kognitiv fremmende. De tradisjonelle anvendelsesområdene for Bacopa Monnieri har blitt bekreftet gjennom moderne klinisk forskning. Råvaren Bacognize® i SHIFT Fokus er et Bacopa Monnieri-ekstrakt standardisert på 12 % bacopa glykosider. Dette innebærer at Bacognize® er rikt på aktive virkestoffer. Effekten av Bacognize® er dokumentert gjennom en rekke kliniske studier, som viser til økt kognitiv funksjon i form av økt fokus, oppmerksomhet, arbeidsminne, evne til multitasking og stressmestring.

Tilgjengelig serotonin

På nervecellene finnes det reseptorer som regulerer hvor mye serotonin som frigjøres og hvor mye som gjenkjennes av kroppen. Disse reseptorene blir positivt påvirket av Bacognize®. Blant annet så vil serotonin være tilgjengelig for opptak og bruk av kroppen over en lengre periode ved inntak av dette ekstraktet. Dette vil igjen bidra til å påvirke kognitive funksjoner som økt fokus, hukommelse og stressmestring.

Øker nivå av acetylkolin
Det er vist at Bacognize® kan øke nivået av acetylkolin i kroppen. Acetylkolin er en nevrotransmitter (kjemisk budbringer) som blant annet påvirker generelle mentale evner, arbeidsminnet og hukommelse. Mangel av dette stoff er regnet som en vanlig årsak til dårlig hukommelse og mentale evner.

Cognitaven- vist å øke arbeidsminnet, konsentrasjonsevnen og evnen til å multitaske

Cognitaven® er et ekstrakt av grønn umoden havre, som er rik på ulike plantestoffer som terpener, polyfenoler og fenolsyrer. Disse stoffene har vist å ha en rekke effekter i kroppen, inkludert inhibering av enzymene (monoamine oksidase- B og fosfodiesterase-4). Ved å inhibere disse, vil serotonin og dopamin kunne være lengre tilgjengelig for bruk og påvirke mentale og kognitive funksjoner. EEG- målinger av hjerneaktivitet har vist at inntak av grønn havre ekstrakt påvirker hjerneaktiviteten i fremre del av hjernen, og påvirker sentralnervesystemet positivt. Disse områdene spiller en viktig rolle for funksjoner som hukommelse, problemløsning, handlingseffektivitet og tilsvarende.
Cognitaven  har i en klinisk studie på medisinstudenter vist å øke arbeidsminnet, konsentrasjonsevnen, evnen til å multitaske, uten økt mentalt stress.

Aminosyre for hjernen

L-serin er en aminosyre som kroppen er avhengig av for å opprettholde viktige funksjoner i hjernen og i sentralnervesystemet. Aminosyren bidrar til en rekke biokjemiske og molekylære mekanismer som støtter hjernefunksjonen. Blant annet syntese av fosfatidylserin, som er en viktig bestanddel hjernecellens membraner, og dermed viktig for hukommelse og en normal hjernehelse. Det er vist at nivået av l-serin blir lavere med økende alder, så en tilførsel via kost eller kosttilskudd kan derfor være hensiktsmessig.

Jod og vitamin B12 er viktig for hjernen og nervesystemet

Jod og vitamin B12 er essensielle næringsstoff som må inntas via kosten. I seneste tid har det kommet informasjon fra blant annet Folkehelseinstituttet om at inntaket av jod er for lavt i den Norske befolkningen, spesielt blant unge kvinner. Da kildene til både jod og vitamin B12 i hovedsak er animalske, vil personer med et vegansk kosthold kunne ha for lave verdier av disse viktige næringsstoffene, som igjen kan gå utover de kognitive funksjonene.

SHIFT Fokus inneholder både jod og vitamin B12. Jod bidrar til en normal kognitiv funksjon, energigivende metabolisme og normal funksjon av nervesystemet. Vitamin B12 bidrar til normal psykologisk funksjon og bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

60 tabletter

INGREDISENER:

Fyllstoff (pregelatinisert stivelse fra mais), Cognitaven® ekstrakt av grønn havre
(Avena sativa L., herba), BaCognize® Bacopa ekstrakt (Bacopa monnieri), jod fra økologisk tang
(Ascophyllum nodosum), L-serin, overflatebehandlingsmiddel (hypromellose, glycerol), antiklumpemiddel (silisiumdioksid), vitamin B12 (cyanokobalamin).

Anbefalt daglig dosering: 2 tabletter

INNHOLD 2 tabletter % av referanseverdi
BaCognize® 600 mg –
Cognitaven® 430 mg –
L-serin 50 mg –
Jod 75 µg 50 %
Vitamin B12 2,5 µg 100 %

Ikke fastsatt

Anbefalt daglig dosering:
2 tabletter

Oppbevares utilgjengelig for barn. Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.
Bør ikke brukes som erstatning for et variert kosthold. Oppbevares tørt under 25 grader.