SHIFT™ AminoIron

90 tabletter

Jernforbindelsen i SHIFT™ AminoIron heter Ferrochel®, og produseres av det amerikanske selskapet Albion Laboratories Inc. (nå Balchem) ved hjelp av en patentert prosess. Ferrochel® – jern kjennetegnes ved at den har meget god biotilgjengelighet i kroppen, og at den er skånsom for magen. Andre former for jern er vanligvis tungt absorberbart, og gir ofte bivirkninger som treg (forstoppelse) eller løs mage.

Aminosyrechelatert jern

 I SHIFT AminoIron er jernatomet bundet til to aminosyrer, (pakket inn slik at de danner et dipeptid). En dipeptid-binding av mineraler med aminosyrer tillater at denne formen for mineraler “smugles“ gjennom tarmveggen og inn i kroppen via det aktive transportsystemet for aminosyrer. For at dette skal fungere etter hensikten er det helt avgjørende at dipeptidet har riktig stabilitet, slik at jernatomet frigjøres etter at det har passert gjennom tarmveggen. Videre er det avgjørende at dipeptidet ikke er for stort slik at det faktisk kan passere gjennom tarmveggen, for deretter å være tilgjengelig for utnyttelse i kroppen. Albion Laboratories Inc. er en av få produsenter som kan legge frem klinisk vitenskapelig dokumentasjon for at deres aminosyrechelater faktisk fungerer på ovennevnte måte. SHIFT AminoIron er derfor et høyt biotilgjengelig og skånsomt jerntilskudd.

Slik virker jern

Jern inngår i hemoglobinet i de røde blodlegemene og i myoglobinet i musklene, og bidrar til oksygentransporten rundt i kroppen.  Jern bidrar også til dannelsen av de røde blodcellene og hemoglobin, til en normal kognitiv funksjon, til energiomsetning, til immunsystemets normale funksjon, til å redusere tretthet og utmattelse og det er nødvendig for celledelingsprosesser. 

Symptomer på jernmangel

Jernmangel gir ganske generelle symptomer som tretthet, kraftløshet, utmattelse, blek hud og bleke slimhinner.

Hvem kan ha et behov for jerntilskudd

Generelt kan man si at følgende grupper kan ha behov for tilskudd av jern: Kvinner med kraftig menstruasjon, gravide og ammende, samt kvinner som spiser lite for eksempel på grunn av slanking, spiseforstyrrelser eller høy alder. Menn og kvinner som er blodgivere trenger også vanligvis tilskudd av jern. Barn kan også trenge ekstra jern i perioden etter at amming har opphørt og frem til tre års alderen. 

Anbefalt daglig dosering:

1 tablett

Aktivt innhold per tablett:

Jern  25 mg  /  179 % av referanseverdi 

INGREDIENSER

Fortykningsmiddel (cellulose), Ferrochel® – aminosyrechelatert jern (ferrobisglycinat), antiklumpemiddel (di-kalsiumfosfat), fortykningsmiddel (kryssbundet natriumkarboksymetylcellulose), stabiliseringsmiddel (magnesiumsalter av vegetabilske fettsyrer), overflatebehandlingsmiddel (hydroksypropylmetylcellulose, hydroksypropylcellulose, risstivelse, kalsiumsulfat), fargestoff (jernoksid, riboflavin).

 

Anbefalt døgndose bør ikke overskrides. Bør ikke brukes som erstatning for et variert kosthold. Oppbevares tørt under 25 grader. Oppbevares utilgjengelig for barn.