Shift SuperZym-5

SuperZym 5-Halsbrann og sure oppstøt. Dette enzymtilskuddet er utviklet for de som sliter med halsbrann og sure oppstøt. Tyggetablett.


Mange plages med halsbrann og sure oppstøt. Symptomene tolkes ofte som et resultat av for mye magesyre. Mange blir anbefalt syrenøytraliserende medisin. Dette er problematisk av flere årsaker. Først og fremst er riktig mengde magesyre nødvendig for å opprettholde en rekke viktige fordøyelsesprosesser i kroppen. Ikke minst evnen til å fordøye protein og være i stand til å absorbere jern, kalsium, magnesium og B-12 vitamin. Evnen til å fordøye protein er dessuten avgjørende for å hindre utviklingen av allergi. Magesyre er dessuten viktig for å kunne uskadeliggjøre mikroorganismer i maten slik at man kan hindre vekst av bakterier i fordøyelsessystemet.

Syrenøytraliserende medisin skal kun brukes i kortere perioder. Langvarig bruk kan medføre en rekke bivirkninger. Det er ikke uvanlig at de som forsøker å slutte med syrenøytraliserende medisin opplever at plagene blir verre enn de var i utgangspunktet. Dermed fortsetter man å ta medisinen. Det er viktig å være klar over at økt produksjon av magesyre kan skyldes forhold som lar seg endre. F.eks matintoleranse og ikke minst stressbelastning.

SuperZym-5 demper ubehag med for mye magesyre. Samtidig hjelpes kroppen med å fordøye protein, fett og karbohydrat. Tilskuddet egner seg også i en fase fase der en ønsker å trappe ned og avslutte brukes av syrenøytraliserende medisin.

SuperZym-5 er dessuten et godt alternativ hvis man sliter med å svelge hele kapsler da det inneholder en bred sammensatt base av enzymer i form av en tyggetablett.

Et godt alternativ til SuperZym 1,2,3 og 4 for de som ikke kan svelge kapsler.

Gunstig effekt ved følgende problemer:

Refluks: Halsbrann, sure oppstøt

Dyspepsi: Fordøyelsesbesvær i øvre del av mageregionen(mellomgulvet)

IBS-Irritabel tykktarm

Når man ønsker å trappe ned på syrenøytraliserende medisin/når man har problemer med å trappe ned på syrenøytraliserende medisin.

Anbefalt daglig dosering:

Tygg 1 tablett ved behov inntil 8 ganger om dagen.

Når syreproduksjonen blir mer normal, kan man, avhengig av kostholdet, gå over til å bruke SuperZym 1. Eventuelt supplere med SuperZym 2, 3 eller 4 for videre støtte av fordøyelsesprosessen.

SuperZym-5 inneholder på lik linje med de andre SuperZym-tilskuddene enzymer fra vegetabilske råvarer. Disse er påviselig stabile ved et stort spenn i pH. Dette medfører at enzymene overlever passasjen gjennom syrebadet i magesekken og fortsatt virker godt i tolvfingertarmen.

1 kapsel SuperZym-5 inneholder følgende:

Kalsium karbonat – 844,4 mg
Protease – 15000 HUT 
Amylase –  2500 DU
Glucoamylase – 0,75 AGU
Protease – 40 SAPU
Invertase – 250 SU
Lipase – 100 FIP
Diastase – 3000 DPo
Protease- 2600 PC

Kalsium Karbonat

Kalsium karbonat nøytraliserer et høyt nivå av magesyre.

Protease 

Enzymene som spalter proteiner i SuperZym–5 Sure oppstøt og halsbrann, er en blanding av sure, nøytrale og basisk virkende enzymer. Sammen er de virksomme i pH området 2,75 – 6,25. Denne blandingen av proteaser er egnet til å spalte protein fra mange kilder.

Lipase

Lipasen spalter triglyserider til frie fettsyrer, monoglyserider, diglycerider og glycerol. Lipaseblandingen i dette produktet har et bredt virkeområde og er spesielt motstandsdyktig mot magesyre. Derfor virker dette optimalt i mage og i tynntarm. Blandingen er egnet til å spalte større mengder fett både av animalsk og vegetabilsk opprinnelse. Tilførsel av lipase kan hjelpe kroppen med å fordøye fett fullstendig selv når fettinntaket er større enn normalt.

Fordøyelsesplager, fysisk ubehag og nedsatt opptak av fettløselige vitaminer som A og E, kan bli resultatet om fettfordøyelsen ikke fungerer som den skal.

Amylase 

Amylase hjelper til med å bryte ned stivelse til enkle sukkerarter.

Glucoamylase

Glucoamylase bryter ned stivelse fra andre sider enn amylase. Det kan også være med å bryte ned isomaltose og dextrin. Sammen med amylase og kroppens egne enzymer, sørger det for en fullstendig nedbrytning av matvarer rike på karbohydrater.

Diastase 

Diastase karakteriseres ved at det har evnen til å bryte ned amylose og andre polysakkarider. Dette enzymet samarbeider med amylase og glucoamylase om å bryte ned matvarer rike på karbohydrater. Særlig de som består av kornprodukter.

Invertase 

Invertase hjelper til med å fordøye raffinert sukker og sukkerholdige matvarer.