Shift SuperNaturlig-D3


D-vitamin nødvendig for kroppen

D-vitamin er viktig for at kroppen skal fungere optimalt. Kroppen kan lage D-vitamin selv hvis den får tilstrekkelig med sollys. De aller fleste er imidlertid avhengig av å få i seg dette vitaminet gjennom kosten eller i form av tilskudd.

D-vitamin er helt nødvendig for at kroppen skal nyttiggjøre seg av kalsiumet i kosten på en best mulig måte. Kroppen trenger kalsium til viktige funksjoner i blodet og ikke minst for å gjøre benbygningen sterk og fast. Et lavt nivå av vitamin D i blodet kobles stadig til flere sykdommer og plager. Et tilstrekkelig inntak av vitamin D kan forebygge eller lindre dette.

Rett fra naturen

SuperNaturlig-D3 er et helt nytt D-3 vitamin fra en unik vegetabilsk kilde, nemlig lav. Dette er i seg selv ganske sensasjonelt da vitamin D-3 vanligvis kun finnes i fisk, skalldyr og andre animalske kilder. Normalen er at vegetabilske kilder inneholder vitamin D-2, som har vist seg å ha en mildere effekt enn D-3. 

Hva er så forskjellen?

For at du bedre skal forstå forskjellen mellom SuperNaturlig-D3 og tradisjonelle vitamin D-3 tilskudd, vil vi også forklare hvordan man fremstiller tradisjonell vitamin D-3. Begge typer defineres for øvrig som kolekalsiferol.
Vanlig vitamin D-3 fremstilles industrielt ved at man ekstraherer kolesterol fra fett og voks som er reststoffer etter at man har rengjort saueull etter klipping. Deretter går kolesterolet gjennom en kjemisk prosess i fire faser for å lage 7-dehydrocholesterol som er likt det man finner i huden til en rekke forskjellige dyr. Til slutt belyses 7-dehydrocholesterolet med et kraftig ultrafiolett lys. Gjennom denne prosessen dannes også noen uønskede isomer som fjernes, eller renses vekk fra det ferdige produktet. Man har nå fremstilt en deig- lignende masse som inneholder store mengder vitamin D-3 (kolekalsiferol).
Det er denne råvaren som benyttes i tradisjonelle vitamin D-3 tilskudd. Enkelte produsenter kaller dette naturlig vitamin D-3 fordi man ser det slik at det er fremstilt av lanolin. Dette standpunktet vil nok for de som kjenner produksjonsprosessen fremstå som ganske absurd.

Naturlig versus syntetisk? 

Med SHIFT serien ønsker vi så langt det er mulig å tilby naturlige vitaminer. Men, er det bedre, og hva er den store forskjellen?

La oss svare på det siste først: Syntetiske vitaminer er vanligvis rene isolerte molekyler som er kjemisk fremstilte kopier av det naturlige molekylet som er funnet i naturen. Naturlige vitaminer er laget av naturen og ekstraheres fra spiselige bær, frukt, planter og sopp med mer. Av den totale mengden ekstrahert materiale, vil kun en begrenset del være det aktive vitaminet. Resten vil være andre naturlige stoffer fra den opprinnelige kilden. Vitaminene kommer altså i følge med andre naturlige substanser som kroppen vil gjenkjenne som mat. Disse stoffene vil ofte komplementere og forsterke virkningen.

Mennesket har utviklet seg i takt med naturen gjennom millioner av år. Dette gjelder også vår organisme som har lært seg å gjenkjenne de ulike næringsstoffene i maten. Kroppen vår er fininnstilt og klar for opptak av alle de ulike næringsstoffene fra maten vi spiser. Fordi kroppen er vant til å jobbe med opptak av flere næringsstoffer samtidig, vil ofte kompletterende stoffer styrke opptaket og virkningen av hverandre. Syntetiske vitaminer er isolerte molekyler som ikke finnes i vår naturlige føde. Vi erkjenner at de har en virkning, men ut fra ovennevnte betraktning mener vi naturlig er best – naturligvis!

D-vitaminmangel

Studier at minst 40% av den voksne befolkningen i Norge har vitamin D-nivåer i blodet som er lavere enn det som er ønskelig. Andelen små barn med vitamin D mangel er også økende. Mangel på vitamin D medfører at tarmen suger opp for lite av kostens kalsium. Ettersom kalsiums oppgaver i blodet alltid blir prioritert når tilgangen er for liten, blir det lagret for lite kalsium i benbygningen. Dette medfører at den blir myk og eventuelt deformert eller sprø. Hos barn kalles tilstanden Rakitt, mens hos voksne omtales den som osteomalasi.

Hvem er mest utsatt for vitamin D mangel? 

  • Personer som ikke spiser fet fisk, rogn, lever eller tar tran regelmessig. 
  • Personer med mørk hudfarge fordi sollyset i Norge ikke er sterkt nok til at de kan lage vitamin D i huden. 
  • Personer som dekker til huden med klær, slør eller som av andre grunner ikke får tilgang på sollys og dermed ikke kan lage vitamin D i huden. 
  • Gravide og ammende – disse har høyere behov enn andre. 
  • Vegetarianere – fordi de beste vitamin D kildene er animalske. 
  • Alle som spiser lite – slankere, slankeopererte, anorektikere, bulimikere og personer som ikke er i stand til å få i seg det de trenger av mat selv.

Gode kilder til vitamin D 

I kostholdet vårt får du mesteparten av D vitamin fra kilder som fet fisk tilsvarende sild, sardiner, makrell, kveite, laks og ørret. Dessuten er skalldyr som reker, kamskjell og østers gode kilder. Det er også mye D vitamin i lever og rogn fra torsk. Videre kan egg, da særlig eggeplommen, være en god kilde.

Så må vi jo ikke glemme tran som de norske myndighetene mener er en god kilde til vitamin D. Det verken myndighetene eller produsentene forteller oss, er at alle D vitaminene i tran ødelegges under produksjonen, og at det så tilsettes syntetiske D vitaminer i det ferdig rensede produktet.

SuperNaturlig-D3

SuperNaturlig-D3 gir en sterk dose D-vitamin fra en særegen viltvoksende type lav som er ekstra rik på vitamin-D3. Dette vitaminet er 100 % naturlig, vegetabilsk og høykonsentrert. Tas lett opp i kroppen og er et ypperlig alternativ også for vegetarianere og veganere.

SuperNaturlig-D3 er viktig for oppbygging samt vedlikehold av skjelett, tenner og muskler. Bidrar til å styrke immunforsvaret og sikrer opptaket av kalsium og fosfor i tarmen.

 

Anbefalt daglig dosering: 1 tablett (20 mikrogram)

 

 

100% Naturlig og vegetabilsk

SuperNaturlig-D3 er utvunnet fra lav som er en enestående vekst i naturen. Lav er en symbiose mellom en soppkomponent og en alge. Sammen danner de en organisme hvor algen står for fotosyntesen og danner glukose som er næring for dem begge. Det er soppdelen som er den dominerende part i dette forunderlige ekteskapet, og den omslutter algen. Lav vokser overalt i naturen og kan være svært hardfør. Det finnes mer enn 25 000 arter lav i verden. De vokser både på bakken, på fjell og på trær.

Historien om SuperNaturlig-D3 begynte med den engelske forskeren og biokjemikeren Mark Broughton som ville finne en naturlig og vegetabilsk kilde til vitamin D-3. I samarbeid med det anerkjente University of Stirling i Skottland, søkte Mark Broughton seg frem til en helt spesiell type lav som vokser på trær. Det viste seg å være særdeles rikt på nettopp vitamin D-3. Det ble så utviklet en metode for å ekstrahere D-vitaminet som ikke skader de følsomme vitaminene. Lavet høstes og ekstraheres ferskt for å hente ut de potente D-3 vitaminene, også kalt kolekalsiferol.

Det er denne fantastiske råvaren som benyttes til å lage SuperNaturlig-D3. For at vi skal ha full kontroll med det ferdige produktet produserer vi tablettene i Norge.

Innhold: 20 mikrogram naturlig vitamin-D3 (kolekalsiferol)